Menu

Bejelentkezés díjmentes felmérésre

Bejelentkezés díjmentes felmérésre

Kattintson most és kérje kötelezettségektől és költségektől mentes díjmentes helyszíni felmérésünket most!

Bővebben

Mikor érdemes a nyílászáró cserét elvégezni?

Mikor érdemes a nyílászáró cserét elvégezni?

Az esetek nagy részében egy teljes, egész házra kiterjedő nyílászáró csere, hosszas tervezéssel jár, ami érthető is, ugyanis nem kis költségekről van ilyenkor szó. Azonban érdemes azt is fontolóra venni, hogy az elhasználódott, régi nyílászáróink szigetelése már nem tökéletes, ezáltal pedig a csere halogatásával eltöltött napok, plusz költségeket generálhatnak, mivel a fűtési szezonban, igen csak megemelkedhet a fűtési számla.

Késő tavasztól ősz elejéig szinte bármikor cseréltethetünk nyílászárót, azonban nem kell félnünk a téli hidegben végzett cseréktől sem. Bár sokan tartanak a téli munkálatoktól, a mai technológiáknak köszönhetően, probléma mentesen lehet dolgozni 0C-os külső hőmérséklet mellett is.

Végezhető e télen nyílászáró csere?

Ne gondoljuk azt, hogy lehetetlen télen kicserélni a nyílászáróinkat, féltve otthonunkat a kihűlés veszélyeitől. Szakszerű kivitelezéssel igen rövid idő alatt cserélhetünk ki egy ablakot illetve ajtót. A nyílászáró cseréje alatt a nyílás annyi ideig van csak szabadon, míg a tok a helyére nem kerül és rögzül. Ez az idő megfelel egy szellőztetésnek, de semmiképpen sem hűti le az egész házat. Még jobb a helyzet, ha a helység, ahol történik az ablakcsere, ajtóval elszeparálható a ház többi részétől, mivel ebben az esetben csak az adott szoba fog lehűlni.

A hidegben végzett nyílászáró csere is kiváló szigetelést ad!

A téli hidegben végzett nyílászáró cserék esetén a kritikus pont a keret köré kifújt tömítőanyag (PUR hab). A téli munkálatok alatt, szakembereink mindig speciális, téliesített tömítőanyagokkal dolgoznak. A fagyos hidegben alkalmazott tömítőanyag és a normál hőfokon használt PUR hab közötti különbség az alacsony hőmérsékleten való megszilárdulási képesség, ugyanis a téli tömítő anyag képes akár -20C –on is megkötni.

Mi azt javasoljuk, hogy ha megszületett a döntés, hogy kicseréljék nyílászáróikat, akkor nincs értelme halogatni a dolgot, és várni a melegebb időt, mivel ebben az esetben a helytelen hőszigetelés miatt, a fűtésköltségünk rengeteg plusz kiadást generálhat a téli hónapok alatt.

Nyomós érv lehet még az is, hogy télen a gyártók, legtöbbször akciókkal várják a vásárlókat. Ilyenkor akár 20-30%-al kedvezőbb áron vásárolhatunk ablakot, ajtót. A téli akciók alkalmával a megtakarítás egy normál családi ház estén elérheti az 500 ezer forintot is. Egy ilyen téli akció arra is lehetőséget biztosít, hogy egy fokkal jobb minőségű nyílászárót vásároljunk a keretösszegünkből. A jobb kategória nagyobb légkamra számot jelenthet, melyeknek jobb „u” értékűk van. Az évek elteltével a jobb minőségű ablakok által létrejött fűtési megtakarítást pedig beruházhatja egyéb fejlesztésekbe is.