Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?
Menu

Bejelentkezés díjmentes felmérésre

Bejelentkezés díjmentes felmérésre

Kattintson most és kérje kötelezettségektől és költségektől mentes díjmentes helyszíni felmérésünket most!

Bővebben

Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?

Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?

Sajnos minden háztartásban előfordulhat, hogy egy véletlen szerencsétlenségnek köszönhetően betörik az ablaküveg. A kisgyerekes családoknál erre még nagyobb az esély, hiszen a kicsik játék közben hajlamosak túlzásba esni, például a kezükben lévő tárgyat véletlenül eldobhatják, ami mondjuk egyenesen nekirepül az ablaknak és egy pillanat alatt betöri azt. Sőt, néha a szándékos rongálás is előfordulhat, például, amikor betörők akarnak bejutni egy ingatlanba.

A törött ablaküveg eléggé kellemetlen helyzetet teremt, főleg ha a káresemény az éjszaka folyamán történik, ugyanis ekkor senkit nem tudunk kihívni,hogy orvosolja a problémát. Mindez télen még nagyobb galibát okoz, hiszen a hűvös időben nem csak a tétlenségre vagyunk utalva, de az otthon fűtése is macerássá válhat.

Nézzük a konkrét lehetőségeket

Amennyiben betörésről, rablásról van szó, azonnal hívjuk ki a rendőrséget. Ez nem csak azért lényeges, hogy az elkövető minél előbb kézre kerüljön, hanem azért is, mert a biztosítótársaságoknak át kell nyújtanunk a rendőrségi jegyzőkönyv másolatát. Fontos, hogy amíg a rendőrök nem érnek ki, ne nyúljunk semmihez, nehogy befolyásoljuk vagy eltüntessük a bizonyítékokat.

A következő lépés, hogy felvegyük a kapcsolatot a biztosítóval és fényképeket is mellékeljünk a károkról. Amennyiben megfelelő biztosítást kötöttünk, a biztosító a későbbiekben megtéríti majd a költségeket. Ezt követően pedig igyekezzünk minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy üvegezővel, aki megjavítja a műanyag ablakot. Lehetőleg kérjünk be több ajánlatot, hiszen az árak egymástól eltérőek lehetnek. Ha a biztosító fizet, akkor kizárólag számlaképes szakembert keressünk, mivel a kifizetés a számla alapján történik, ezért a bizonylatot rövid időn belül juttassuk el a társaságnak.

A törött üveghez kizárólag vastag kesztyűben nyúljunk hozzá, rendkívül éles lehet, ami igencsak balesetveszélyes.

A műanyag ablaküveg repedése esetén ellenőrizzük, hogy elég erős maradt-e az üveg ahhoz, hogy egy ragasztószalaggal leragaszthassuk. A műveletet mindkét oldalról ajánlott elvégezni. A teljes üvegfelület törésénél pedig óvatosan szedjük ki a darabokat, ezt követően vegyünk egy mérőszalagot és mérjük le a területet. Ha lapul a műhelyben egy termetesebb funérlemez, akkor vágjunk ki belőle és biztosítsuk vele az ablakot. Ezáltal nyerünk egy kis időt arra, hogy a lehető legjobb szakembert keríthessük elő.

Ha olyan fokú sérülés következett be, amely az ablak mechanikai szerkezetét is tönkretette és cserére szorul az ablak, úgy ővebb információt a ablakcsere szolgáltatás weboldalunkon talál.