Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

2021-es ablakcsere támogatás

Magyarország kormánya 2021. január elsején indította el a lakásfelújítási támogatás programot, amit „ablakcsere támogatás 2021” néven találnak meg az ablakcsere után érdeklők.

A lakásfelújítási támogatás rendelet részleteit a kormány a 2020. november 25-i Magyar Közlönyben tette közzé.

A 2021-es ablakcsere támogatás feltételei röviden:

  • A támogatás 2021. január 1 és 2022. december 31 között vehető igénybe.
  • A támogatást csak magyar állampolgár vehet igénybe 1 alkalommal.
  • Az igényelhető lakásfelújítási támogatás maximális összege 3 millió Ft (ezzel egy 6 millió forintos beruházás finanszírozható)
  • Új építésű házra nem vehető igénybe a támogatás, csak felújításra.
  • Csak gyermeket nevelő családok vehetik igénybe a terhesség 12. hetétől, illetve ha a gyermek még nem töltötte be a 25. életévét.
  • A szabályok a megváltozott munkaképességűekre is vonatkoznak. (Az esetleges kedvezményeket a rendelet tartalmazza.)
  • A felújítás költségét először saját magunknak kell finanszírozni, az Államkincstár utólag folyósítja a támogatás összegét.
  • A lakásfelújítási támogatás feltétele, hogy ne legyen köztartozása a magánszemélynek, és legalább 1 éves fizetett társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezzen.

Bejelentkezés díjmentes felmérésre

2021 ablakcsere otthonfelújítási támogatás GYIK

A támogatásra jogosultak azok a nyugdíjasok is, akik keresőtevékenységet végeznek foglalkoztatási jogviszonyban vagy, ha szülő halála miatt kisgyermek gyámjaivá váltak.

Az anyag és a munkadíj 50-50%-ban számolható el, ez a támogatás egyik legfontosabb eleme. Példával élve, ha mondjuk 500 ezer forintról kapunk számlát, ami a munkadíj, akkor az anyagra is ennyit kell elszámolnunk, tehát ebben az esetben 1 milliót igényelhetünk, hiába rendelkezünk valamelyikből mondjuk egy 2 milliós számlával. Éppen ezért célszerű mindkettővel kapcsolatosan gyűjteni a számlákat 3 millió forintig.

3 -féle módon is beadható a kérelem…

Be lehet jelentkezni ügyfélkapunk és kitölteni az elektronikus nyomtatványt, ehhez szkennelt formátumban szükséges csatolni a nyilatkozatokat.

Postán keresztül, levélben is továbbíthatjuk az űrlapokat, nyilatkozatokat.

Személyesen is megtehetjük a kormányablakban, ahol szintén ki kell tölteni a formanyomtatványokat és lemásolni a szükséges dokumentumokat.

Annak a nevére kell, hogy szóljon, aki megigényelte a támogatást.

A támogatás kizárja azokat a számlákat, amelyek 5%-os munkadíjról lettek kiállítva. A 0%-os és a 27%-os áfa tartalommal kiállítottak elfogadottak.

A támogatás felvehető, ha korszerűsítésről van szó, például a fűtési rendszer megújításáról. Ugyanakkor szolgáltató számára fizetendő villamos hálózat fejlesztése, hatósági díj megfizetésére nem vehető igénybe. Ezen kívül nem vehető fel a lakás bővítésére, hozzáépítésére és tetőtérbeépítésre sem.

Biztosítási jogviszony igazolásra nincs szükség a munkáltatótól. A Magyar Államkincstár mindenképp ellenőrizni fogja a jogosultságot, tehát csupán a TB jogviszony meglétéről és a köztartozásmentességről kell nyilatkozni. A NAV tud felvilágosítást adni a nyilvántartott köztartozásokról. Nem jogosultak a támogatásra a nevelőszülők, de egy nyugdíjas gyámként igen. Az őstermelők is jogosultak, persze csak akkor, ha a járulékokat is rendesen fizették, a jövedelme pedig elérte a minimálbér 30%-át. GYES/GYED tekintetében azok vehetik igénybe, akiknek fennáll a foglalkoztatási jogviszonyuk.

Az államkincstártól a következő telefonszámokon kaphatunk felvilágítást a támogatásról: +361 452 2910 (vonalas budapesti szám), 06 21 881-9535 (Telenor), 06 30 344 0045 (Telekom), 06 70 460 9005 (Vodafone).

Egyedülállók, élettársak és háztartások egyaránt felvehetik a támogatást, amit ablakok cseréjére is igénybe vehetnek.

A támogatás igénybevételével az a lakóhely újítható fel, ahová a gyermek lakcímkártyáján szereplő cím is szól.

Az elszámolás számlák alapján történik, amelyek tartalmazzák a munkadíjat és az anyagköltségeket, ezeket 50-50%-os arányban veszik figyelembe.

Amennyiben a házastársak vagy élettársak lakcíme hivatalosan ugyanoda szól, akkor közösen, együttes igénylőként van lehetőségük benyújtani a támogatás iránti kérvényt.

Egyéni vállalkozó is megigényelheti, ha igazolni tudja, hogy van legalább 1 éves TB jogviszonya. Arra az ingatlanra is meg lehet igényelni, ami a vállalkozó vállalkozásának a székhelye.

A végszámla elegendő, a kifizetést igazoló dokumentum felmutatásával.

Az a Kormányhivatal, ami a lakóingatlanhoz tartozik, bármikor ellenőrizheti, hogy a támogatás jogszerűen van-e felhasználva, igényléskor viszont nem kell fotókkal bizonyítanunk a felújítást.

Különféle számlák benyújtásával mindkét támogatás igényelhető egyszerre, tehát a válasz: IGEN!

A korábban említett telefonszámok bármelyikén érdeklődhetünk, de levélben is feltehetjük a kérdéseinket, amelyeket elektronikus úton elküldhetünk az alábbi e-mail címre: otthonfelujítas@allamkincstar.gov.hu

A várandósság 12. hetétől már meg lehet igényelni a támogatást.

Amennyiben a villamosenergia 2021. július 1-je előtt kerül megkötésre, marad a szaldós elszámolás, függetlenül attól, hogy mikor volt a támogatás igénylésének az időpontja. Azok a számlák nem vehetőek figyelembe, amelyek bruttó 450.000 Ft/kWp felettiek.

Közös használatú területek felújítására nem vehető igénybe a támogatás.

Ehhez regisztrációra nincs szükség.

Sajnos nem, abban a cégben, akik a felújításért felelősek, a támogatást igénybe vevő fél nem lehet sem tulajdonos, sem alkalmazott, tehát önmagának számlát nem szabad kiállítania.

Bármennyire is szomorú, de tetőtér kialakítására, beépítésére a támogatás nem vehető igénybe.

Katás vállalkozótól kapott számla esetében igényelhető a támogatás?

Ha segítettünk megválaszolni felmerülő kérdéseit és úgy gondolja, hogy érdekli önt az ablakcsere támogatás, írjon nekünk bátran vagy az alábbi gombra kattintva kérjen tőlünk árajánlatot.

Bejelentkezés díjmentes felmérésre