Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Ablak beépítés

ablak beépítésÚj ház építésénél, bővítésénél elkerülhetetlen, hogy új ablakok és ajtók jöjjenek létre. Napjainkban már létfontosságú, hogy ablakunk minél tökéletesebben szigeteljen hő és hang tekintetében egyaránt. Ez azonban csak megfelelő, precíz beépítés mellett érhető el, ezért kiemelten fontos, hogy hozzá értő szakember végezze az ablak beépítését.

Munkatársaink több éves szakmai múlttal és számos beépítéssel a hátuk mögött, kiváló munkát végeznek, ügyelve a környezetre és a beépített ablak épségére. A beépítés minőségét még inkább garantálja munkatársaink átfogó ismerte az általunk forgalmazott ablakokról. Az általunk legyártott termékre szavatosságot vállalunk, azonban a beépítésből származó hibákért nem a gyártót, hanem a beépítést végző szakember felel. Ne kockáztasson, vegye igénybe munkatársaink szaktudását és élvezze beépített ablaka minőségi tulajdonságait hosszú éveken át.

Szakszerű ablak beépítés

általunk beépített, egyedi méretű műanyag nyílászárókAz általunk forgalmazott műanyag ablakok beépítése során számításba kell venni, hogy a nem szakszerű ablak beépítéssel nagymértékben ronthatunk otthonunk teljes hőszigetelési értékén. A hőszigetelési érték romlása nem jelentkezik azonnal. Egy kis ideig kiváló szigetelést is tapasztalhatunk, azonban néhány hónap, esetleg év után, a helytelenül használt szigetelő hab a nedvesség hatásra jelentősen veszít majd szigetelő képességéből.

A szigetelőképesség romlása a szigetelő hab és a nem megfelelő párazárás következtében alakulhat ki. Otthonunkban természetes és általános a pára felhalmozódása, amely a lakás hidegebb területein csapódik. A megfelelően beépített ablakok ennek a párának ellenállnak és megtartják hang és hőszigetelő képességüket.

Műanyag ablak beépítése saját kezűleg

A műanyag ablakok beépítésénél, sokszor előjöhetnek nem várt problémák, melyek megnehezítik a megfelelő kivitelezést. Ezek kiküszöböléséhez ajánlott megfelelő szerszámkészletet beszerezni és megismerni az ablak beépítés folyamatait. Mi azt ajánljuk, hogy szakemberre bízza a beépítést, azonban, ha Ön szeretné elvégezni a munkálatokat, kérjük, olvassa el tájékoztatónkat.

Műanyag ablak beépítés lépésről lépésre, meglévő falnyílás esetén

Első lépésként meg kell tisztítanunk a falnyílást. Üssünk le minden kiálló részt, malterdarabot, illetve minden más, az építkezés által visszamaradt, nem oda illő elemet. Ezután kézi seprű segítségével tisztítsuk meg a nyílást.

Ezután a műanyag ablak szárnyait szereljük le, illetve ha fix üvegezésű a beépítendő ablak, szedjük ki az üveget belőle, nehogy sérüljön, karcolódjon az üvegfelület.

A beszereléshez használhatunk rögzítő vasakat, illetve rögzíthetjük az ablakot csavarokkal is a falba, ehhez azonban szerelési furatokat kell előkészítenünk. A megfelelő rögzítés eléréséhez a rögzítő vasakat és a szerelőfuratokat is úgy helyezzük el, hogy a tok sarkaitól 200 mm-re, egymástól pedig 600 mm-re helyezkednek el legfeljebb.

Az előkészítés után beilleszthetjük az ablaktokot a falnyílásba. A tokot állítsuk megfelelő helyzetbe, teteje vízszintet, oldalai pedig függőlegest mutassanak. Az ablak és a fal síkja pedig párhuzamos legyen egymással. a vízszintet és a függőleges pozíciót műanyag alátétekkel, illetve faékkel rögzíthetjük. A rögzített ablaktokba ezután betehetjük a szárnyakat, illetve a kivett ablaküveget visszahelyezhetjük.

Ilyenkor mindenképp ajánlott funkciópróbát végezni. Amennyiben az ablak tökéletesen záródik, és a nyitással sincs probléma, következhet az ablaktok és a falnyílás közötti hézag kitöltése púrhabbal. A púrhab kiválóan alkalmas hőszigetelésre, a tömítésnél azonban ügyelni kell arra, hogy a tokszárak ne deformálódjanak el. A púrhabnak nagyjából hat órát kell állnia. Miután megdermedt, az ablaktok síkjából kilógó felesleg sniccerrel vágható.

Ablak beépítés Budapesten és országszerte

Az általunk végzett ablak beépítés Budapesten és az egész ország területen elérhető. Szolgáltatásainkat műanyag nyílászáróinkkal együtt ajánljuk, ugyanis így érhetjük el a lehető legjobb hő és hangszigetelést.

Bejelentkezés díjmentes felmérésre