Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Ajtó beépítés

ajtó beépítésAjtó beépítésre, cserére rengeteg indok lehet. Új ház építésénél a nyílászárók megfelelő kiválasztása és beépítése megfelelő hang és hőszigetelést biztosít házunknak, amely költséghatékony fűtéshez vezethet. Felújításnál, ház bővítésnél szükség lehet a már régi, elhasználódott ajtók lecserélésére. A megfelelő illeszkedések miatt az ajtócseréket érdemes tokkal együtt végezni, különösképp a bejárati ajtókra, itt ugyanis elengedhetetlen a megfelelő szigetelés. Ügyfeleinknek nyugodt szívvel ajánljuk munkatársaink több éves szakértelmét.

Tudásukkal és saját gyártmányú termékeink átfogó ismereteivel precíz és pontos ajtó beépítési munkákat végeznek. A környezet megóvása, tisztántartása és a hulladékok elszállítása az elsődleges szempontok közé tartozik. Fontos tudni, hogy nyílászáróink tulajdonságai csak megfelelő beépítés mellett lesznek teljes értékűek, egy rosszul beszerelt ajtó, ablak javítása a későbbiekben komoly anyagi vonzattal járhat.

Az ajtó beépítés előtti felmérés

Ahhoz, hogy biztosan az Ön céljainak leginkább megfelelő ajtó kerüljön beépítésre, már a vásárlása előtt ajánlott kikérnie egy szakember véleményét. Egy helyszíni felmérés alkalmával rávilágíthatunk néhány olyan szempontra, melyen lehet, hogy nem is gondolkodott. Az felmérés és konzultáció után már biztos lehet benne, hogy az Önnek és otthonának legmegfelelőbb, minőségű és tulajdonságokkal bíró ajtó kerül beépítésre. Az ajtó beépítés előtti felméréssel elkerülhető, hogy a rosszul megválasztott ajtó a későbbiekben kellemetlenséget okozzon Önnek. A jól megválasztott ajtó beépítésével biztosan elérhető a megfelelő hő és hangszigetelés.

Ajtó beépítés saját kezűleg

ajtó beépítés egyedi méretű műanyag ajtóknál isAmennyiben saját erőből szeretné megoldani az ajtó beépítést, kérjük, olvassa el segédletünket. Ez alapján Ön is megfelelően kivitelezheti a beépítési folyamatokat.

Meglévő ajtótok eltávolítása

Már meglévő ajtó helyére történő beépítésnél első körben el kell távolítanunk a régi ajtó keretét. Mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az ajtó körüli falrész festése, illetve a tapéta épsége a lehető legjobb állapotban maradjon. Ott, ahol tapétás a falfelület, sniccerrel körbe tudjuk vágni az ajtókeretet, így biztosan egyenletesek lesznek az ajtórés szélei.

A takaróléceket el tudjuk távolítani ék és kalapács használatával, illetve alkalmazhatunk kisebb méretű feszítő vasat is.

A kialakult ajtórést ezután tisztítsuk meg. A visszamaradt púrhabot és gipszet egy spakli használatával visszaszedhetjük, a port és lemorzsolódott fal darabokat pedig söprűvel összegyűjthetjük.

Az újonnan megvásárolt ajtó beépítése

Az új ajtót és elemeit vegyük ki a csomagolásból. A kivételnél és lehelyezésnél ügyeljünk arra, hogy ne sérüljenek az elemek. Az ajtó elemeit a mellékelt használati útmutató alapján össze tudjuk állítani! Az összeszereléshez alkalmazzunk sima felületű alátétet!

Az ajtókeret összerakása után óvatosan helyezzük azt be az ajtónyílásba. A behelyezésnél ügyeljünk arra, hogy az ajtókeret és a rés között, felül és az oldalaknál is 1-2 cm-es rés legyen. Ezt követően minden oldalról rögzíteni kell a keretet ékek segítségével! A kiékelésnél ügyelni kell arra, hogy a tok felső része vízszintben, a két oldalsó fele pedig függőlegesen álljon. Ahhoz, hogy a keret oldalsó elemeinek, az ékelés hatására ne legyen „hasa”, ne deformálódjanak, használjunk távtartó rudakat.

A beékelés után még ellenőrizzük a felső és oldalsó elemek síkját vízmértékkel! Erre azért van szükség, mert ha a keret nem áll függőben és a teteje nem vízszintes, akkor a felhelyezett ajtó ferde lesz. A ferdén beépített ajtók záródása pedig nem tökéletes, így gondok adódhatnak a nyitásnál és a csukásnál. Ha biztosra szeretnénk menni, be is helyezhetjük az ajtót egy kis időre a tokba és próba nyitást / zárást végezhetünk, azonban ügyeljünk rá, hogy a tok ne mozduljon el.

A leellenőrzött ajtótokot végül fújjuk körbe purhabbal. A habot érdemes egyenletesen elosztani, pontszerűen felvinni az oldalakra, fentre, lentre és a sarkokba is. A körbefújás alatt kiemelten fontos figyelni az ékelésre. Minden maradjon a helyén! A felfújódott, megkeményedett púrhab felesleges részét a végén sniccer segítségével eltávolíthatjuk.

A hab megkötése után, a szilárdan rögzült tokból eltávolíthatjuk az ékeket, és felhelyezhetjük az ajtó lapot. Ezután már csak a kilincs felhelyezése és a gumitömítések felrakása van hátra, és már élvezhetjük is az új ajtónkat.

Menjen biztosra és kérjen díjmentes helyszíni felmérést kockázatok és kötelezettségek nélkül: kattintson most!

Bejelentkezés díjmentes felmérésre