Ablakcsere bontás nélkül - Avagy, hogyan spóroljuk meg a kőműves bérét?
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Ablakcsere bontás nélkül

Ablakcsere bontás nélkül

Ablakcsere bontás nélkül avagy , Hogyan spóroljuk meg a kőműves bérét?

Ez a fajta beépítési technika inkább fejújítás mint teljes nyílászáró csere.

Tokba építés szinte csak tégla épületeknél és műemlék jellegű házaknál fordulhat elő. Itt nem bonthatják meg a műemlék jelleget, tehát az eredeti megjelenés megtartása illetve visszaállítása a cél.

A normál ablakcserével ellentétben ilyenkor az történik, hogy a meglévő ablak szárnyakat leveszik és a tokon maradt zsanérokat levágják. A falban maradt régi tokba beépítik az új, méretre gyártatott műanyag nyílászárót, purhabbal kitöltik a beépítési hézagot, majd műanyag takaróléccel elfedik a szerelési rést.

Előnyei:

  • viszonylag kevés hulladékkal jár és a javítási munkálatok is minimálisak. Ezzel megspóroljuk a konténer bérlést a kőműves és vagy festő munkadíját.
  • lényegesen gyorsabban kivitelezhető egy ablak csere így, mint teljes bontás-beépítéssel. Eme technika alkalmazásával néhány óra alatt elvégezhető a munka.
  • Szembetűnőbben kevesebb kosszal jár, törmelék szinte egyáltalán nincs. Így megmarad a szinte teljesen eredeti kinézet.

Hátrányai közé tartozik hogy, egy modern, jól szigetelő ablakot beépítenek egy nem ismert szigetelésű ablaknyílásba. Ilyenkor fennáll a hőhíd, a páralecsapódás és a hideg levegő beáramlásának esélye. Ettől a megrendelő úgy érezheti , hogy a szakember becsapta őt, egy rossz minőségű ablakkal. Holott „csak” arról van szó, hogy az ablak körüli terület valószínűleg nincs kellően szigetelve, amit ugye bontás hiányában nem tud felmérni és számításba venni a szakember.

Nem mellesleg némileg kisebb lesz az üveg felület is, mivel egy meglévő tokba építenek egy új komplett nyílászárót (tok és nyíló szárny/ak)

Viszonylag olcsó ( a teljes fa ablakhoz képest) és megtartható az eredeti fa burkolat .