Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Ablaktokba építhető szellőzők

Ablaktokba építhető szellőzők

Világukban sokszor lehet hallani rémhíreket a műanyag nyílászáró előnyei mellett a hátrányairól is: penészes falak, félelem a gázégésű készülékeknél az érezhető égéstermék miatt. A penész melegágya a nedvesség és a párás levegő. A magas páratartalom több tényező miatt alakulhat ki: egyre jobban szigetelő téglák, ytongok, több centiméteres szigetelés a külső falakon és a műanyag nyílászárók. Ezek az új típusú, akár három rétegű, alacsony hőátbocsájtási tényezővel rendelkező, szinte légmentesen záródó ablakok a fejlődő technológiának köszönhetően tökéletesen szigetelnek és a meleggel együtt a párát is bent tartják. E tényezők miatt mindenképp gondoskodni kell a levegő cseréjéről akár manuálisan, akár automatikusan működő készülékek segítségével.

A szellőző típusokat funkciójuk szerint tudjuk csoportosítani:

Zárható és a nem zárható szellőző: A zárható szellőző az ember által elzárható készülék és ezért nem elfogadott nyílt égésterű gázüzemű készülék légutánpótlására, viszont arra megfelelő, amikor esetleg penészednek falak. A nem elzárható szellőzők használhatóak már a nyílt égésterű gázüzemű készülékek légutánpótlására.

Szabályozott és nem szabályozott légbevezető: A nem szabályozott szellőző egy fix áramlási keresztmetszettel rendelkezik ellentétben a szabályozott légbevezetőkkel. Ezek a szellőzők egy érzékeny poliamid köteget tartalmaznak, mely érzékeny a páratartalomra. A köteg hossza változik, ahogy a páratartalom nő vagy csökken. A változásával mozgat egy zsalut, amellyel befolyásolja a szellőző levegő mennyiségét a belső páratartalom függvényében. A készülék nem tartalmaz semmiféle elektronikát, így nem kell bele elem és az elektronikából származó meghibásodástól sem kell tartani. Ezt a megoldást nevezzük HIGRO szabályzásnak.

A légbevezetőknek rengeteg előnye van:

  • az előbb említett HIGRO szabályozás
  • a nem lezárható készülékek gondoskodnak a gázkészülékek légellátásáról
  • megelőzik, illetve kezelik a már meglévő páralecsapódást és a penészesedést
  • automatikusan biztosítják a folyamatos légcserét, mellyel a megfelelő minőségű levegő bejut az épületbe
  • a HIGRO szabályozás által minimalizálni lehet a szellőztetésből eredő hő veszteséget
  • a nyílászáró beépítésekor, illetve utólagosan is felszerelhetőek. Ekkor választhatunk hangcsillapítóval rendelkező változatot is, mellyel csökkenteni tudjuk a külsőleg érkező zajokat.
  • egyszerűen karbantarthatók, esztétikus megjelenésűek és emellett hosszú életűek.

Összességében ki lehet jelenteni, hogy a légbevezető beszereltetésével teljesen automatizálni lehet lakásunk, irodánk szellőztetését, mely nem csak egészségünk megőrzése szempontjából fontos, hanem használatával energia megtakarítást is elérhetünk.

Cégünknél lehetőség van ingyenes felmérésre, melynek során további részletes információkkal tudunk szolgálni és egyénre szabott tervezéssel meghatározzuk az igényeket.