Betekintés az ablaküvegek világába
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Betekintés az ablaküvegek világába

Betekintés az ablaküvegek világába

Betekintés az ablaküvegek világába

Ön gondolná, hogy az ablak kiválasztásának egyik legfontosabb része a megfelelő ablaküveg? Ne essen abba a hibába, hogy a keret anyaga és színe legyen csak a döntő fontosságú! Szerencsére mára a paletta olyan széles, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja választani a megfelelőt. De akkor mi alapján döntsünk? Fényszűrés? Biztonság? Hangszigetelés? Segítünk eligazodni az üvegek világában.

A második a biztonsági üveg, amely segítséget nyújt az üveg betörése illetve bedobása ellen. Két- vagy többrétegű üvegből készítik, közé úgynevezett PVB-fóliát tesznek. Többféle színben is gyárthatják és kitűnően ellenáll az időjárás viszontagságainak. Tulajdonságai miatt elsősorban üzletkirakatokhoz használják, de készítenek belőle bútor és asztallapokat is. A biztonsági üveg fajtái lehetnek: hangszigetelő üvegek (33dB), golyóálló üvegek, edzett üvegek (4-19mm), tűzgátló üvegek, hőálló üvegek, dróthálós üvegek, betörés elleni üvegek.

A harmadik a reflexiós, vagy más nevén fényvisszaverős üveg. Elsődleges szerepe az erős napsugárzás elleni védelem. Az ilyen ablakkal ellátott szoba nehezebben melegszik fel, elnyeli a napsugarak nagy részét sötétítőhatás nélkül. Ezzel együtt sajnos elnyeli a számunkra egészséges és jótékony sugarakat is, ezen tulajdonsága miatt sokan ellenzik használatát. Ez a kívülről tükör hatású üveg úgy készül, hogy a float üveget kívülről egy fém-oxid bevonattal látják el, amelynek köszönheti azt a tulajdonságát, hogy az ablak csak oldalról látható, szemből nem. Előszeretettel használják bútorüvegként, irodaházakban és bankokban, valamint homlokzati üvegfelületeknél belátás ellen. A visszatükröződő bevonat igen tartós, és ellenálló. A borítás színe tetszőlegesen választható. Leggyakoribb árnyalatai a sötétkék, zöld, szürke és a bronz. Ennek az üvegnek külön érdekessége, hogy kihallgatási illetve végrehajtási szobáknál is alkalmazzák, valamint biztonsági kamerák álcázására.

Negyedik típus a hőszigetelő vagy thermo üveg. (Hívják még lágy bevonatos üvegnek is.) Alapja a sima síküveg, amely kap egy nemesfém réteget. A hőszigetelés, fény beengedése, meleg benntartása miatt nagy üvegfelületek, üvegfalak, télikertek egyik leggazdaságosabb megoldása. A legelterjedtebb thermo üveg két síküvegből áll, de létezik már a piacon 3 rétegű is. A leggyakrabban alkalmazott típus a kétrétegű hőszigetelő üveg: 2 db 4 mm-es üveg összeragasztása 16 mm-es távtartóval amelyből az egyik Low-e bevonatos. 4-16-4 Ug = 1,1 W / m2 K, háromrétegű üveg esetében: 3 db 4 mm-es üveg összeragasztásával készül ebből a külső és a belső Low-e bevonatos a távtartók 14 mm-esek. A 3 rétegű üvegek hőszigetelési értéke: Ug=0,6 W / m2 K

Érdemes még megemlíteni a lakásokban is fellelhető belső terek, térelválasztók, ajtók illetve ablakok valamint a vizesblokkok üvegezéséhez használt úgynevezett katedrál vagy dekorüveget. Megjegyeznénk, hogy ezeket előszeretettel alkalmazzák még templomokban is. Jellemzőjük a jó fényáteresztő képesség, nem sötétítenek és csak kis mértékben átlátszóak. Jó, ha tudjuk, hogy a díszített daraboknál csökken az átláthatóság. A minták vagy homokfúvás, vagy savmarás útján kerülnek az üvegbe. Átlagos vastagságuk: 4-10 mm között mozog. Elérhető víztiszta, sárga, kék, bronz és zöld színekben. Az üveg „Ug” értéke: átlagosan 5,8 W/m2K (monolit üvegként).

Dekorüvegek széles mintaválasztékkal kaphatók. A mintákat vagy homokfúvás, vagy savmarás útján kapja az üveg.

Amennyiben szeretné ha egy szakértői csapat végezné az Ön számára megfelelő ablak beépítés munkálatait, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.