Árnyékolástechnikai megoldások
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Árnyékolástechnikai megoldások

Árnyékolástechnikai megoldások

A 3 fogalmat többen úgy kezelik, mintha egymás szinonimái lennének, de ez az állítás nem valós, hiszen több dologban is különböznek. Az árnyékolástechnikai megoldások egyetlen egy közös pontjuk van, hogy szabályozhatjuk általuk a beáramló fény mennyiségét. Ezzel nem csak a lakás hőmérsékletének szabályozására nyílik lehetőségünk de a konfortérzetünket is javíthatjuk úgy, hogy az esti órákban elhúzott vagy leengedett állapotában már nem látnak be a lakásba.

Mi jellemző a redőnyre?

Hazánkban meglehetősen felkapott árnyékolástechnikai eszköz a redőny, ami árban sokkal drágább, mint a reluxa, de hatékonyabb eszköz is. A redőny nem csak a fényszabályozásra alkalmas, mivel hőmérséklet szabályozási funkciókat is ellát, ugyanis nyáron a nagy kánikulák közepette meggátolja a napsugarak beáramlását, télen pedig melegebb hőmérsékletet biztosít. Ezen kívül a feltolásgátló rendszerek a betörésvédelemhez is hozzájárulnak.

Ha ön is szeretne megfelelő méretű redőnyt, kattintson a linkre: redőnyök méretre gyártása

Mi jellemző a reluxára?

ReluxaA reluxa elegáns megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek, irodákban és lakásban gyakori árnyékolástechnikai eszköz. Jellemzően PVC vagy alumíniumból készítik a lamellákat melyek által képes közvetlen és szórt fény beengedésére. Általában az ablak belső részére helyezik fel – lehet üvegsíkra és ablakszárnyra szerelni is – és a szabályozása sem bonyolult. A reluxákat előszeretettel alkalmazzák még tetőtéri és a bukó-nyíló ablakokhoz, melyek esetében érdemes azt feszítőhuzalos megvezetéssel szerelni.

Mi jellemző a rolóra?

RolóA rolók voltak az első olyan rendszerek, amelyeket fényszűrés céljából használtak. A drapériákból, bambuszból, PVC-ből, vagy alumíniumból kialakított rolók számos színben és mintázatban beszerezhetőek, ám kevésbé hatékonyak mint a redőnyök. Jellemzően a rolót az ablakok belső felére helyezik fel, napjainkban előszeretettel használják tetőtéri ablakok esetében. A hőszigetelő rolókat a hátoldalukon fényvisszaverő réteggel látják el, melynek köszönhetően a fény mellett a hőt is hatékonyabban zárják ki a hagyományos rolókkal szemben.

Mi jellemző a pergolákra?

RolóA pergola az egyik legrégebbi szabadtéri és épülethez kötött árnyékolástechnikai megoldás. A pergola egy a kertekben felállított, oszlopokon nyugvó árnyékolószerkezet. A pergolák ma már rengeteg stílusban beszerezhetőek, ráadásul motorizált megoldásokkal felszerelve is kaphatóak. A pergolák is adnak árnyékot, bár egy teljes területet nem tudnak beárnyékolni és lefedni általa. Az alumínium pergolák több előnnyel bírnak a fával szemben, hiszen ez az anyag nem korhad és nem rozsdásodik szemben a vassal. Teljesen időjárásálló, illetve plusz kényelmi funkciókkal kiegészíthetőek, mint például esővíz elvezetővel vagy függőleges motoros szélvédő ponyvával, esetleg eltolható üvegajtóval, stb.