Beltéri tolóajtók előnyei
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

A beltéri tolóajtók és azok előnyei

A beltéri tolóajtók és azok előnyei

Megkülönböztetünk fal előtt futó és falban futó tolóajtókat. A tolóajtók egyik legnagyobb előnye, hogy visszanyerhető az a terület, amit a szárnyas ajtónyitás közben elfoglal, így a lakókörnyezet lényegesen tágasabbá válik. Ezáltal újabb lakberendezési lehetőségek nyílnak meg a lakók számára. Ez főleg akkor meghatározó, ha a helyiség kis méretű.

A fal előtt futó tolóajtók a fal mentén történő csúsztatással nyithatók, a falban futó típusúaknál ez a fal belsejében történik, az ehhez szükséges rendszer segítségével, amit tokszerkezetnek hívnak a szakmában. Ez egy olyan fémfészket jelent, ami az ajtó teljes szerkezetét befogadja, szinte eltűnik a belsejében. A falban futók segítségével az a terület is felszabadul, ami a fal mentén futók esetében elvész. A tokszerkezetek többféle nyílástípusúak lehetnek.

Hogyan működik a tokszerkezet?

A tokszerkezet segítségével tűnik el az ajtó a fal belsejében, a vakolt és gipszkarton falakban egyaránt. Segéd váznak, segédfalnak, illetve ajtótoknak is nevezik. A falba beépített tok felső részén egy sín helyezkedik el, ennek a segítségével lehetséges az ajtó tolása, de van még egy függőleges ütközőléc is, ami a csukódáskor összekapcsolódik az ajtóval. A minőségi

A tokszerkezetnek ellenállónak kell lennie, hiszen a fal súlyát is tartania szükséges. A csúszó kocsik és a sínek felelnek az ajtó könnyed mozgatásáért, ezek jellemzően könnyen cserélhetők is. Attól sem kell tartanunk, hogy esetleg repedés keletkezik a falon, valamint a beépítése, karbantartása pofon egyszerű. A fal megbolygatása nélkül lehet utólagos beszereléseket végezni rajta.

A standard tolóajtók mérete megegyezik a szimpla beltéri szárnyas ajtók méretével, de egyedi darabok elkészítésére is van lehetőség. Az ideális tokszerkezet kiválasztása nem nehéz feladat, ám vannak szempontok, amelyeket célszerű figyelembe venni, ilyen az ajtó és a nyílás típusa, valamint meghatározó a falakat alkotó építőanyag, pl: gipszkarton, porotherm tégla, vasbeton stb.