Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Betörésvédelem

Betörésvédelem

Magyarországon átlagosan 25 percenként történik regisztrált betöréses lopás.

Legnagyobb hányadát a nyílászárók megrongálásával követik el. Ne elégedjen meg az alapkivitelű zárakkal, gyenge ajtókkal, ablakokkal!

A napjainkban gyártott alapkivitelű hőszigetelő ajtók, ablakok zárszerkezete az esetek többségében nem minősül a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) által betörésvédelmi szempontból biztonsági vasalatnak. Az üvegtöréssel történő behatolás ellen pedig cseppet sem védenek.

Teljes 100%-ban betörésbiztos megoldás nincs, de minden plusz védelemmel hátráltatjuk a betörőt, ami hatására elállhat szándékától.

Egy korábbi bejegyzésünkből többet is megtudhat a ROTO NT vasalatok biztonságáról és azok működéséről.

Biztonsági fokozatok:

Az európai szabvány a nyílászárókat betörés szembeni ellenállása szerint, biztonsági fokozatok alapján osztályozza.

Cégünk nyílászárói WK1 és WK2 biztonsági fokozatot biztosítanak. A két típus között a különbség a gombafejes kiemelésgátló vasalat elemek számában van, amely a késleltetés időtartamát és módját hivatott befolyásolni. Ezeknek a számát a nyílászáró mérete határozza meg.

WK1 fokozat ellenáll a testi erővel történő behatolási kísérletnek.

WK2 fokozat esetén a nyílászárók ellenállnak az egyéni szerszámot, csavarhúzót, fogót és egyéb segédeszközöket igénybe vevő betörők kísérletének.

Panelek:

A családi házaknál kicsi az esélye, hogy a szem előtt lévő bejárati ajtón próbálnának bejutni a betörők, viszont társasházaknál egyértelműen az ajtó a gyenge pont. Ezért igyekeznünk kell a lehető legbiztonságosabbat kiválasztani. Nem kell feltétlenül acélból lennie, a műanyag ajtó is lehet tökéletesen biztonságos. MDF vagy acélmerevítéssel meggátolhatjuk az átmelegítéses megoldással behatolni akaró hívatlan vendégeket.

Üveg:

Ha az ajtó üvegezett, akkor az üveg lesz a gyenge pont, amennyiben nem fordítunk rá kellő figyelmet.

Biztonsági és betörésálló üveg között az a különbség, hogy a biztonsági üveg esetleges töréskor nem esik ki a keretből és nem vág össze bennünket, mert ezt egy fólia megakadályozza.

A betörésálló üveget pedig szándékos szándékosan sem tudjuk betörni, ragasztott edzett üvegrétegek segítenek benne.

Lehetőség szerint betörésálló üveggel kell ellátni az ajtót a maximális biztonság érdekében.

Zár:

A következő dolog, amiről beszélnünk kell az a zár.

A normál ajtók 5 pontos biztonsági zárral vannak ellátva. Bezárása a kilincs felhúzásával történik. A zárást a zártest két nyelvén kívül 4 db görgő végzi, melyek függőleges irányban mozdulnak el a kilincs felhúzásakor.

biztonsági zár profilból

Az erősített bejárati ajtóink vastagabb profillal készülnek, 2 görgős 2 acélcsapos zárral, amik magasabb biztonságot képesek nyújtani.

A görgők függőleges irányban mozdulnak el, a csapok pedig a normál zárnyelvekhez hasonlóan elbújnak az előlapban, lehetetlenné téve a kiemelésüket.

biztonsági zár rajz