Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Biztonsági vasalatok

Biztonsági vasalatok

Egy átlagos nyílászárón a betörő néhány másodperc alatt bejuthat, ám egy megfelelő biztonsági vasalattal szerelt ajtón keresztül már nehezebb dolga van, több ideig eltart és nagyobb zajjal is jár. Ismerje meg a különböző vasalat típusokat.

Ha nem szeretnénk, úgymond rácsok mögött élni, lehetőségünk van , különböző biztonsági vasalatok közül választani. Ezek közül néhány alapból a nyílászáró részét képezi és jórészt rejtetten a szárnyba építve, szinte láthatatlan.

Hát lássuk!

Gombafejes kiemelésgátló

Ez a vasalat típus azt hivatott megakadályozni, hogy a szárnyakat leemeljék vagy leakasszák a zsanérokról. Ez egy gomba alakú pöcök, ami zárt állapotban a szárnyat alul és felül rögzíti a tokban előkészített vájatba.

Acélcsapos és/vagy acélkampós zár

Ezt a vasalat típust általában bejárati ajtókban szokták alkalmazni. Az alap záron felül ez plusz biztosítása az ajtónak.

Ebben az esetben az ajtó szárnyba építik ezt a vasalatot, amely kulcs fordításra (csukott állapotban) a tokba tolja/akasztja a csapot/kampót. Ezáltal nehezebben lehet illegálisan az ingatlanba bejutni. Ehhez persze nem elég egy „mezei” ajtó. Valamilyen plusz erősítés szükséges az ajtó panelnak is.

Bizonsági osztályok

A biztonsági vasalatok „WK1” ellenállási osztályba sorolhatók az európai szabvány szerint.

WK1 ellenállási osztály

  • Erőszakos behatolási kísérletnek ellenálló védelem (ütés, rúgás, kiszakítás)
  • Plusz biztosítási pontok
  • Kulcsos vagy nyomógombos kilincs alkalmazása

WK2 ellenállási osztály

  • Fokozottan erőszakos behatolás (rúgás, ütés, kiszakítás) illetve szerszámok használata a bejutáshoz (pl. feszítővas, csavarhúzó vagy fogó)
  • Plusz biztosítási pontok az ablak/erkélyajtó minden sarkában
  • Kiemelésgátló horgok elhelyezése
  • Kulcsos kilincs, biztonsági üvegezés, valamint az üvegezőléc biztosítása kifeszítés ellen .P4 biztonsági üveg felépítése 4mm üveg 4réteg fólia 4mm üveg/li>

Választott biztonsági fokozat a teljes nyílászáróra vonatkozik.

Lehetőség van utólagosan feljavítani nyílászáróink biztonsági fokozatát. Ebben az esetben nem csak a biztonsági vasalat felszerelésére van szükség, de az üveg ellenállóságát is növelni kell. Ez annyit jelent, hogy az üveget ki kell cserélni és P4 biztonsági üveget célszerű rendelnünk a nyílásba.

Különbség a két vasalat típus között csupán a kiemelésgátló vasalatok számában van.

WK1 fokozatú vasalat esetében kevesebb elem található

WK2 fokozatnál a nyílászáró több oldalára szerelnek kiemelésgátlót. Darabszámát tekintve, az ablak/ajtó méretétől függ hogy oldalanként (két oldalt, alul, felül) mennyit szerelnek fel. Például egy erkélyajtónál kevés az oldalankénti 1-1 db kiemelésgátló. De egy 50cm széles 100cm magas (50/100) ablak esetében tökéletesen funkcionál az oldalankénti 1-1- db biztonsági vasalat. Ezáltal eredményes a behatolás késleltetése.

A WK1 és Wk2 fokozat közötti lényeges különbség, az, hogy egy esetleges behatolási próbálkozás milyen módon és mennyi időbe telik.

A WK1 fokozat teljesen ellenáll a betörők testi erejének. Vagyis ha nekiszalad, rángatja vagy megpróbálja berúgni.

Wk2 fokozat esetén a kiemelésgátló horgokkal szerelt nyílászárók hatásosan ellenállnak a fizikai erőhatásoknak illetve az egyszerűbb szerszámoknak.