Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Fa vagy műanyag ablak beépítése a célszerűbb

Fa vagy műanyag ablak beépítése a célszerűbb

Hosszú távra tervezzünk!

Akár a fa akár a műanyag ablak beépítés mellett is döntünk, a vásárlás előtt, mindenképpen fontos tudnunk, hogy a nyílászáróinkat hosszú távra választjuk! Ezt figyelembe véve, ha most soknak is érezzük azt az összeget, amit ki kell adnunk, érdemes arra gondolnunk, hogy mennyit spórolhatunk meg hosszú távon a fűtés számlánkon, illetve ha zajos környéken élünk mekkora érték tud lenni egy jól hangszigetelő ablak.

Műanyag ablak és nyílászárók

Sokan esküsznek a műanyag ablakokra, melyeknek legnagyobb előnye a fa ablakokkal szemben, az a könnyű tisztíthatóságuk. Egy mozdulattal letörölhetjük az ablakkeretet és egy másikkal a párkányt is. A műanyag ablakokról sokáig az a hír járta, hogy idővel a műanyag elszíneződik, besárgul az UV sugarak hatására. Ma már ez abszolút nem igaz, hiszen a modern gyártási technológiákkal előállított műanyagok már teljes mértékben ellen állnak az UV sugárzásnak. Másik fontos előnyük az áruk. Akár 20-30%-al is olcsóbbak lehetnek, mint, a fa nyílászárók. Hátrányként említhető, hogy nem mindenkinek felel meg a fehér műanyag. Nekik jó hír, hogy ma már készülnek olyan műanyag ablakkeretek is melyek fa mintázatúak.

A fa ablakok és nyílászárók esetében nem igazán kell boncolgatnunk az előnyöket. Laikus, de igényes vásárlók elsőre szembetűnik, hogy ez teljesen más, mint a műanyag. Minden fa ablak egyedi, mindegyiknek meg van a maga sajátos mintázata, színátmenetei. Nem is gondolnánk, de az, hogy ablakaink egy ilyen természetes anyagból készülnek, és ilyen természet közeli anyagok közt élünk is javítják az általános közérzetünket. Nem szabad összekevernünk a minőségi, tömbösített, fenyő, vagy borovi fából készült ablakokat, a préselt pozdorjából készült, fa mintázatú műanyaggal bevont ablakokkal! Amit hátrányként említhetünk a fa ablakok és nyílászárók esetén az a magas áruk. Ezért is kell nagyon körültekintően választanunk, ha fa nyílászárók vásárlása mellett döntünk. Inkább érdemes megbízható gyártó által, minőségi, tömbösített fából készült ablakokat vásárolnunk, mintsem a már említett pozdorjából készületeket, vagy olyat, ami előző nap még egy madár család otthona lehetett. Ezek idővel gombásodásnak indulhatnak, vagy gyantásodhatnak. Arról nem is beszélve, hogy a rossz minőségű fa vetemedik, csavarodik, idővel nyikoroghat vagy szorulhat is. A megfelelően hő kezelt és tömbösített fa ezzel szemben soha nem veszíti el formáját, hő és hangszigetelő képességét.

A fentiek ismeretében mindenkinek magának kell meghoznia a végső döntést, a lényeg, hogy ha tehetjük, ne ezen spóroljunk.