Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Mire ügyeljünk műanyag ablakok tisztításánál?

Mire ügyeljünk műanyag ablakok tisztításánál?

Ahhoz, hogy otthonunk nyílászárói hosszú távon esztétikus részei legyenek lakókörnyezetünknek, érdemes pár tanácsot megfogadni.

A nyílászárók beépítésekor a tokon és a szárnyon védőfólia található. Sajnos igen gyakori hiba, hogy ezt a fóliát fennhagyják, amíg a további felújítási vagy építési munkákat (faljavítást, szobafestés, stb.) elvégzik. Mire az építkezést befejezik, addigra a napsütéstől a fólia ráég a keretre és nagyon nehezen lehet levakarni. Levakaráskor maga a tok és a szárny is sérülhet. Ha óvni szeretné ablakait a piszkolódástól, sérülésektől, akkor az eredeti fóliát beépítés után el kell távolítani és papír alapú ragasztószalaggal újra leragasztani. A ragasztószalag is hagyhat ragacsos nyomot az ablakon, de ennek eltávolítása, meleg vizes lemosással, vagy egy gőztisztító gép segítségével, sokkal egyszerűbb.

A tokot és a szárnyakat évente legalább kétszer érdemes mosószeres vízzel lemosni. Kerülni kell a súrolószereket, ha erősebb szennyeződés vagy karcolás keletkezik, többlépcsős tisztítási megoldást ajánlunk. Első lépésben, a nálunk is kapható, Cosmofen 10 PVC tisztítóval a karcolásokat lehet orvosolni. Ez a tisztító kicsit feloldja a felületet, így tünteti el a sérüléseket, ettől a tok és a szárny felülete mattá válik, ezért második lépcsőben Cosmofen 20 PVC tisztítóval át kell törölni. Tiszta pamut anyaggal vigyük fel a tisztítandó felületre, mert a Cosmofen a műszálas szöveteket is oldja. Erős szaga van, ezért érdemes használat közben szellőztetni.

A nyílászárók működését megkönnyíti, élettartamukat növeli, ha évente egyszer az ablakvasalatokat, portalanítás után, speciális vasalat ápoló spray-vel kezelik. Üzletünkben rendelhető Staloc vasalat ápoló spray, konzervál, tisztít és ken egyszerre, kitűnő tulajdonságai miatt még a nehezen megközelíthető helyekre is behatol.