Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Mikor érdemes a nyílászáró cserét elvégezni?

Mikor érdemes a nyílászáró cserét elvégezni?

Üvegezés, szigetelés vagy nyílászáró csere? Amennyiben ablakunk korszerűsítésén gondolkodunk, több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az első, hogy megvizsgáljuk, mi vele a célunk és mennyi pénzt tudunk rá szánni.

Először a régi ablakunk állapotát szükséges megvizsgálnunk. Ha régi faablakunk van, akkor bizonyos, hogy vetemedés, deformálódás jeleit találjuk. Ezeken az ablakokon csukott állapotukban is befúj a szél.

Ha elégnek érezzük ennek megszüntetését, nem korhadt még a fa, mert a festési karbantartást rendszeresen elvégeztük rajta, egy ügyes asztalos passzítja az ablakot, szigetelő gumit ragaszt rá, megoldva vele a problémát. Ez a javítás kb. 100.000 forintból megúszható.

Amennyiben nem csak a levegő mozgása zavar minket, hanem szeretnénk, mondjuk a fűtés számlánkon is csökkenteni, akkor olyan lehetőséget kell keresnünk, mint pl. az üvegcsere vagy a teljes ablakcsere.

A hőszigetelési érték az üveg és a profil együttes képességét jelenti. Ezért nem biztos, hogy jobban járunk, ha egy 3 rétegű üveget teszünk egy régi faablakba, vagy mondjuk, egy 2 rétegű üveggel cserélünk teljes ablakot. Vegyük figyelembe azt is, hogy a régi faszerkezet nem biztos, hogy elbírja az új típusú üveg súlyát, ilyenkor a szerkezet hamarabb tönkremegy, az ablak megereszkedik és újra nem fog zárni. A végtelenségig pedig nem javíthatunk gyalulással egy ablakon.

Az esetek nagy részében egy teljes, egész házra kiterjedő nyílászáró csere, hosszas tervezéssel jár, ami érthető is, ugyanis nem kis költségekről van ilyenkor szó. Azonban érdemes azt is fontolóra venni, hogy az elhasználódott, régi nyílászáróink szigetelése már nem tökéletes, ezáltal pedig a csere halogatásával eltöltött napok, plusz költségeket generálhatnak, mivel a fűtési szezonban, igen csak megemelkedhet a fűtési számla.

Késő tavasztól ősz elejéig szinte bármikor cseréltethetünk nyílászárót, azonban nem kell félnünk a téli hidegben végzett cseréktől sem. Bár sokan tartanak a téli munkálatoktól, a mai technológiáknak köszönhetően, probléma mentesen lehet dolgozni 0C-os külső hőmérséklet mellett is.

Végezhető e télen nyílászáró csere?

Ne gondoljuk azt, hogy lehetetlen télen kicserélni a nyílászáróinkat, féltve otthonunkat a kihűlés veszélyeitől. Szakszerű kivitelezéssel igen rövid idő alatt cserélhetünk ki egy ablakot illetve ajtót. A nyílászáró cseréje alatt a nyílás annyi ideig van csak szabadon, míg a tok a helyére nem kerül és rögzül. Ez az idő megfelel egy szellőztetésnek, de semmiképpen sem hűti le az egész házat. Még jobb a helyzet, ha a helység, ahol történik az ablakcsere, ajtóval elszeparálható a ház többi részétől, mivel ebben az esetben csak az adott szoba fog lehűlni.

A hidegben végzett nyílászáró csere is kiváló szigetelést ad!

A téli hidegben végzett nyílászáró cserék esetén a kritikus pont a keret köré kifújt tömítőanyag (PUR hab). A téli munkálatok alatt, szakembereink mindig speciális, téliesített tömítőanyagokkal dolgoznak. A fagyos hidegben alkalmazott tömítőanyag és a normál hőfokon használt PUR hab közötti különbség az alacsony hőmérsékleten való megszilárdulási képesség, ugyanis a téli tömítő anyag képes akár -20C –on is megkötni.

Mi azt javasoljuk, hogy ha megszületett a döntés, hogy kicseréljék nyílászáróikat, akkor nincs értelme halogatni a dolgot, és várni a melegebb időt, mivel ebben az esetben a helytelen hőszigetelés miatt, a fűtésköltségünk rengeteg plusz kiadást generálhat a téli hónapok alatt.

Nyomós érv lehet még az is, hogy télen a gyártók, legtöbbször akciókkal várják a vásárlókat. Ilyenkor akár 20-30%-al kedvezőbb áron vásárolhatunk ablakot, ajtót. A téli akciók alkalmával a megtakarítás egy normál családi ház estén elérheti az 500 ezer forintot is. Egy ilyen téli akció arra is lehetőséget biztosít, hogy egy fokkal jobb minőségű nyílászárót vásároljunk a keretösszegünkből. A jobb kategória nagyobb légkamra számot jelenthet, melyeknek jobb „u” értékűk van. Az évek elteltével a jobb minőségű ablakok által létrejött fűtési megtakarítást pedig beruházhatja egyéb fejlesztésekbe is.

Mennyibe kerül a nyílászárók cseréje?

Mindig fontos szerepet játszik ár. Míg egy üvegcsere kb. 2-300.000 Ft, addig egy teljes ablakcsere egy egész lakást számítva 500.000-1.000.000 között is lehet, annak függvényében, hogy hány légkamrás, milyen üvegezésű és színű ablakot választunk.

Abban az esetben, ha a fa már korhad, biztos, hogy nem ússzuk meg a teljes cserét.

Ha eddig a döntési eljutottunk, akkor a következő kérdés, hogy fa vagy műanyag ablakot válasszunk.

A mai technológiával készült ablakok, anyaguktól függetlenül kb. egyező hőszigetelési értékekkel rendelkeznek. A faablakok az alapanyag és a megmunkálási költségek miatt azonban, akár duplájába is kerülhetnek a műanyagnak.

Sok mindent kell mérlegelnünk, de remélem, hogy a felsorolt támpontokkal segítségükre lehettem.

Nyílászáró jótállás

Az általunk forgalmazott Gealan ablakokra 1 év jótállás és 5 év gyártói garancia van.

Első évben, használat közben észlelt problémák esetében a javítást ingyenesen elvégezzük. A következő 4 évben a szakszerű karbantartást, finombeállítást, zsírózást 5-10.000 Ft/év áron kérhetik ügyfeleink. Amennyiben valamelyik évben ez kimarad, úgy az aktuális kiszállási díjat is ki kell fizetni.

A gyártói garancia kiterjed az anyag minőségére, a légzárásra, vízzárásra, hőszigetelésre.

Viszont a nyílászáró jótállás nem terjed ki a NEM a mi szakemberünk által beszerelt ablakokra, az üvegtörésre, repedésre, karcra, elemi károkra, valamint a garancia elvész az éves karbantartás elmulasztása esetén is.

Bejelentkezés díjmentes árajánlatra