Nyílászárók téli-nyári beállítása, van értelme?
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Nyílászárók téli-nyári beállítása

Nyílászárók téli-nyári beállítása

Jelen cikkünkben a műanyag nyílászárók téli-nyári beállításáról olvashat egy rövid összefoglalót.

A különböző portálok, weboldalak, fórumok eléggé megoszló véleményt formálnak a fent említett témával kapcsolatban. Némelyek azt javasolják, hogy igenis szükség van a hideg illetve a melegebb időjárás beköszöntével a műanyag nyílászárók beállítására, hogy adott időszaknak megfelelően jól vagy kevésbé záródjon az ablak szárnya a tokhoz. Mások ennek a szöges ellentétét vallják, miszerint semmi szükség az otthoni „ezermesterkedésnek”, bízzuk az ilyesfajta munkálatokat is szakemberre, akárcsak az ablakok beépítését.

Mi is ez utóbbi mellett tesszük le voksunkat. Tagadhatatlan, hogy szükség van a műanyag ablakok karbantartására, mivel nap, mint nap használatban vannak, de, ezzel kapcsolatban, ha csak egy mód van rá, hagyatkozzunk a szakember tudására. Azonban ezen kívül, véleményünk szerint, nincs szükség semmiféle beállításra, hisz ha már lecseréltük régi fa nyílászáróinkat, modern, jól záródó műanyagra, akkor már kellően eleget tettünk pénztárcánk kímélése érdekében. Tény, hogy egyszerűnek tűnik az otthoni beállítás, hisz nem kell más hozzá, mint egy imbuszkulcs és a nyitott ablakszárny, de ezzel csak kárt teszünk a vasalat megfelelő működésében, hiszen a szakszerűtlen és gyakori átállítás, elkoptathatja azt és utána már csak teljes ablakcserével lehet orvosolni a bekövetkezett problémát. Továbbá megjegyeznénk, hogy a szorosabb záródásnak, akkor lehet hasznát venni, amikor már az ablakokban lévő gumitömítés kezd elöregedni és ilyenkor nem árt, ha a vasalat jobban rázárja a szárnyat a tokra. De mint már említettük korábban is, azt tanácsoljuk, hogy hasznosabb, ha senki nem próbálkozik egymaga az ilyesfajta beállításokkal.

Mindezek fényében kinek-kinek saját döntése, hogy elvégzi-e ablakai átállítását a hideg illetve a meleg időjárást figyelembe véve, avagy szakemberre bízza a karbantartás elvégzését.