Olcsó vagy drága bejárati ajtót válasszunk?
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Olcsó vagy drága bejárati ajtó

Olcsó vagy drága bejárati ajtó

Nincs az a termék amiből kihagyva valamit vagy helyettesítve valamivel, ne lehetne olcsóbb terméket előállítani. Ahány ember él a földön ugyan arról a termékről más a véleménye, más szempontok alapján értékeli.

Amikor bejárati ajtót választunk van akinek az ár, van akinek a látvány, van akinek a biztonság az elsődleges. Nem mindegy, hogy fehérben, színesben vagy üvegbetéttel szeretnénk. Ezek az extrák lényegesen befolyásolják az árat.

Vásárlás előtt érdemes leülni és végig gondolni, hogy nekünk milyen elvárásaink vannak egy ajtóval szemben.

Amennyiben társas házban élünk és a folyosóra csak az ajtó nyílik egyértelmű, hogy az ajtó a lakásunk gyenge pontja a biztonság szempontjából. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt.

Mindannyian tudjuk, hogy a legolcsóbb nem lehet a legjobb, persze azt is, hogy a legdrágább sem mindig a legjobb.

A legfontosabb tisztázni, hogy Ön mit vár el a bejárati ajtajától!

  • Szeretné biztonságban tudni a családját?
  • Szeretné ha jólesően végig nézhetne rajta: igen, ez jól néz ki?
  • Szeretné e, hogy hosszú élettartamú legyen vagy mindegy mert 2-3 évente úgyis lecseréli?
  • Szeretné-e ha a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) elfogadná az ajtót, és biztosítsa a lakását?

Két azonos minőségű termék között nem lehet 30-50% árkülönbség, ezért ne dőljünk be olyan kereskedőnek aki ezzel kecsegtet bennünket. Alaposan meg kell vizsgálnunk mi lehet ennek az oka.

Minden attól függ kinek mi az olcsóbb.

Az alacsonyabb minőségű ajtó olcsóbb lehet akár 50%-al is. Élettartama 10-12 év szemben a drágább 20-25 évével. Ráadásul egy betörés esetén ha a biztosító nem fizet, akkor nem csak az idegességgel drágább az olcsó ajtó.

Mire fontos tehát odafigyelnünk:

A műanyag ajtópanelben lehetőleg legyen MDF vagy acélmerevítés. Ha melegítéssel nem jut be a betörő, nem feltétlenül kockáztatja meg, hogy zajt csapjon és lehetőleg el is áll a tervétől.

Nagyon fontos még a zár is. Egy olcsóbb 5 pontos biztonsági zárnál erősebbek az acélcsapos, másodcilinderes zárak és nagyon fontos, hogy milyen zárbetétet rakunk bele. Érdemes prémium minőségű nem másolható, fúrásmentes, saválló betéteket beszerezni, ami 15-20 ezer forintért nálunk is megvásárolható.

Teljesen 100% biztonságban nem tudunk a betörők ellen felkészülni, de minél jobban meg kell nehezíteni a dolgukat, a mai akkus fúrók és csavarhúzók csendesen dolgoznak, de minden perccel nagyobb a lebukás esélye, így bízzunk benne, hogy nem a mi ajtónkat választják.