Redőny fajták - műanyag, alumínium, külső és belső tokos, motoros redőny
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Redőny fajták

Redőny fajták

Az új típusú műanyag nyílászáróknak manapság már nagyon jó a hőszigetelő képességűk, de ezt tovább lehet fokozni, ha redőnyt szereltetünk fel. A redőnyök szerepe a köztudatban elsődlegesen a beeső fény mennyiségének szabályozása, de e mellett egy leeresztett redőny védelmet nyújt az időjárásból adódó hőingadozástól. Télen akár 30%-kal csökkentheti a hő veszteséget, míg nyáron a klíma berendezés áramfelvételét tehetjük gazdaságosabbá. Rendkívüli hőszigetelése mellett egyéb más előnyökkel is rendelkezik fajtájától függően. Anyaga alapján a redőnyöket két nagy csoportra bonthatjuk: a műanyag és az alumínium redőnyök.

Műanyag redőny

  • Ez a fajta költséghatékony megoldást garantál és az ára miatt mindenkinek elérhető.
  • Manapság már nem csak fehér színben kapható, hanem akár barna színben is, ha előzőleg barna nyílászárokat építettünk be. Bár a színes redőnyöket inkább alumíniumból javasoljuk, mert a színezett műanyag kevésbé UV álló, mint a fehér, ezért napos oldalra kizárólag az alumínium redőnyt javasoljuk!
  • A mai korszerű műanyagredőnyök több cellás műanyag lamellákból készülnek, ami miatt hatékonyabb a hőszigetelési tulajdonsága, mint a régi fából készült társainak. Ezen túl súlyuk is kisebb, és egyszerűbb, könnyebb a működtetése, illetve a redőnylécek közötti hézagok kisebbek, melyek szűrik a fényt, de nyitott ablaknál lehetővé teszi a levegő áramlását.
  • Véd a tűző naptól, így szőnyegeink, bútoraink is biztonságban lehetnek.
  • További előnye, hogy könnyen felszerelhetőek utólag is bármelyik ablakra vagy ajtóra.

Alumínium redőny

  • Ez a megoldás jóval időállóbb (akár több évtized), mint a műanyagból készült társai, mivel minden alkatrésze korrodálást álló kétrétegű alumínium profilanyagból készült, melyek belsejét freonmentes PUR hab tölt ki.
  • Anyagából fakadóan nagyobb a hő – és hangszigetelési teljesítménnyel rendelkezik, mint a műanyagból készült árnyékoló.
  • Biztonságtechnikai szempontból is előnyösebb, mert szinte teljesen megakadályozza az ingatlanba való bejutás lehetőségét, mind a súlya és mind a beépített feltolás-gátló rendszernek köszönhetően.
  • Ennél a típusnál lehetőségünk van motorizálni a szerkezetet egy csőmotor segítségével, melynek vezérlése akár egy programozható távirányítóval is lehetséges. Ez a megoldás nem csak kényelmünket szolgálja, hanem a halk működése mellett garantált a redőnyök pontos végállása is, mellyel a redőny élettartama hosszabbodik.
  • Többcsatornás vezérlés is megoldható a motorizálásnál, mellyel mozgatni lehet a redőnyöket egyszerre vagy akár egymástól függetlenül is. Kiegészíthetjük külső fényérzékelővel, ami egy általunk beállított érték függvényében működésbe hozza a redőnyök motorjait.

A redőny kiválasztásánál fontos döntés, hogy beépíthetőség szempontjából milyen fajtát válasszunk, illetve milyen lehetőségeink vannak, melyet ingatlanunk hordoz magában. Beépíthetőség szempontjából három féle tokot különböztetünk meg:

Külső tokos redőny

A redőnyök közül talán ez a legkeresettebb és legelterjedtebb fajta. Ahogy neve is mutatja, ennek a típusnak a tokja a ház külső oldalán helyezkedik el. Ezért előnyei közé tartozik, hogy a redőny utólag is könnyedén felszerelhető szinte bármilyen nyílászáróra még akkor is, ha előzőleg nem lett kialakítva a redőny helye. Beszerelésekor nincs szükség semmilyen kőműves munkálatra és a nyílászárót sem kell megbontani.

Belső (vagy felső) tokos redőny

Ez a típusú redőny a falban rejtve helyezkedik el, ezért ezt a redőny csak a nyílászáróval együtt egy időben építhető be. Ebből kifolyólag a redőnytok előtt és mögött nincs fal, ezért a toknak technológiai szempontból kamrás szerkezete van, melyet belülről hungarocellel kell borítani. Ez a technika magában hordozza a fokozott hőszigetelési képességet, illetve a zajtól is kiváló védelmet biztosít. A redőnyléc alapanyaga lehet műanyag vagy alumínium is.

Vakolható tokos redőny

Ez a szerkezet rendkívül esztétikus megoldás, mivel a redőny tokja teljesen rejtve marad. Ha ilyen típust választunk, akkor előzetesen ki kell alakítatnunk a toknak a helyét (úgynevezett lépcsős kávát). Ezek után a zaj – és hőszigetelés végett hungarocell borítással látják el a kávát a ház külső oldalán egy síkban a fallal. Mint ahogy az elnevezése mutatja a végső munkafázisban a házzal együtt elvakolható, majd a ház színére festhető. Így ténylegesen egy rejtett redőny szerkezetet kapunk. A redőnyléc alapanyaga ennél a típusnál is lehet műanyag és alumínium is.

Motoros redőny

Csak úgy mint a piac más területén tapasztalható fejlődés esetében a hagyományos gurtnis redőnyöket is utolérte az innováció, melynek következtében megjelentek a piacon a motoros redőnyök. Ez a kényelmes technológia megkönnyíti a nehéz, nagyobb méretű redőnyök fel illetve lefele történő mozgatását. Mindazoknak akiknek a gurtnis megoldás problémát okoz (pl. idősebbek), könnyű módszerrel akár egy gombnyomással vagy egy távirányító segítségével képessé válnak a szerkezet egyszerű mozgatására. A kényelem mellett a gazdaságos üzemeltetés is megoldott, így nem terheli meg a család pénztárcáját. Az időzített motoros megoldás pedig még biztonságtechnikai elemnek sem utolsó, hiszen a programozható redőnymozgatással még az üres lakás esetén is azt a látszatot kelthetjük mintha otthon lennénk. A technológia fejlődésének segítségével mára már számítógépről vagy akár egy mobiltelefonról is könnyen kezelhető. A hagyományos műanyag redőny ugyan nem, de az új típusú alumínium redőny utólag is könnyedén átalakítható, mivel az alumínium redőnylécek oldalirányú csúszása akadályoztatva van. Az elektromos motor a fémtengely belsejébe kerül beszerelésre a redőnytok méretének megváltoztatása nélkül.

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor Cégünk díjmentes tanácsadást és felmérést tud biztosítani pár napon belül. Emellett a fent felsorolt redőnytípusok és hozzájuk tartozó bármely technológiát Cégünk rövid határidőn be tudja szerezni és szerelni. Amennyiben szükséges a redőny méretre gyártását is szívesen elvégezzük.