Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

ROTO NT vasalatok

ROTO NT vasalatok

A nálunk kapható nyílászárókat a gyártó ROTO NT vasalattal szereli, ami az ügyfél számára több szempontból is előnyt jelent más vasalat típusokkal szemben, méghozzá azért mert Magyarországon az egyik legelterjedtebb vasalat típus, és számos helyen kapható, így akár évtizedekkel később is beszerezhető a pótalkatrész bárhol az ország területén.

A ROTO NT vasalat kiemelkedő minőséggel bír, amely a biztonság, a kényelmes működtetés, a hosszú távú élettartam és nem utolsó sorban a design területén is megnyilvánul, példának okáért úgy, hogy az ablakok csapágyaira tetszés szerinti formában választhatók vasalattakarók.

A ROTO NT vasalat standard típusa alapvető biztonsági fokozatokat teljesít, valamint kényelmi paraméterekkel is bír, amely által számos igény kielégíthető gyorsan és egyszerűen bizonyos kiegészítő alkatrészek segítségével.

Roto NT vasalata csapágy

A ROTO NT bukó-nyíló vasalat alkalmazása viszonylag széles skálán mozog, mivel bármilyen ablakformához megfelelően illeszkedik, úgy a fa-, mint a műanyag nyílászárók, továbbá a 16 mm-es vasalat núttal rendelkező alumínium profilok esetében is.

A ROTO NT vasalat bukó-nyíló szerkezete tartalmaz a szárny alsó peremén egy ún. gombafejes kiemelés gátlót, amely amint a nevében is benne van megakadályozza, hogy a zárt szárnyat kiemeljék a tokból, mivel a bukócsapágyba zár, így a ROTO NT vasalat a biztonság területén is remek szolgálatot tesz.

A ROTO NT vasalat bukó-nyíló szerkezete tartalmaz a szárny alsó peremén egy ún. gombafejes kiemelés gátlót, amely amint a nevében is benne van megakadályozza, hogy a zárt szárnyat kiemeljék a tokból, mivel a bukócsapágyba zár, így a ROTO NT vasalat a biztonság területén is remek szolgálatot tesz.

Viszont ezzel egyidejűleg a vasalat karbantartása sem elhanyagolható momentum a nyílászáró hosszú távú élettartamának megőrzése érdekében, így tehát évente szükséges a vasalatok ellenőrzése, vagyis a kopás mértékének vizsgálata, továbbá szükség esetén a rögzítő csavarokat meg kell húzni, a mozgó alkatrészeket pedig be kell zsírozni/olajozni, itt azonban érdemes figyelni az anyagok használatára, óvni kell a vasalatot a korróziótól.

Továbbá figyelni kell arra is a nyíló illetve bukó-nyíló ablakoknál, hogy a vasalatoknak az sem tesz jót, ha erős széllökés hatására becsapódnak, ennek megelőzése érdekében javasolt előzőleg kitámasztani az ablakot, ellenkező esetben megtörténhet, hogy a vasalat nem fog megfelelően működni.

Roto NT bukó olló

A bukó ollókba beépített ún. huzatbiztosító azt a célt szolgálja, hogy amikor az ablakot ki szeretnénk nyitni bukó helyzetbe, megtartja azt. Ez így hasznos megoldás a váratlanul becsapódó nyílászárók épségének védelmére is. Ha nagyobb mértékű légtömegmozgást szeretnénk az aktuális helyiségben, ahol éppen az adott bukó illetve bukó-nyíló ablak található, akkor a bukási mélység igény szerint 80 mm-ről 140 mm-re igazítható. Azonban a beállításhoz mindenképp kérje szakember segítségét.

Roto NT kilincs

A biztonság növelésére újabb lehetőségként megtalálható a zárható ablakkilincs, amely meghiúsítja a vasalathoz kívülről történő hozzáférést. Ugyancsak a biztonság témakörénél maradva beszélhetünk a hibás működtetés gátlóról, amely megakadályozza, hogy a bukó és nyíló funkció egyszerre működjön a nyílászárókban.

A ROTO NT vasalat résszellőztető funkciót is tartalmaz, amely akkor működik, ha zárt állapotban a kilincset 45°-os szögbe állítjuk. Ekkor a vasalat eltolja a tömítést a toktól, szabad utat engedve a levegőnek, viszont az ablak zárva marad. Állandó jelleggel nem ajánlott így hagyni az ablakot, mert szeles, esős időben a csapadék bejut az említett résen.

Az ablakok egyik legfontosabb alkotóeleme a vasalat, mivel az ablak működtetéséhez elengedhetetlen. A ROTO vasalatok gyártója évtizedekre visszanyúló múlttal rendelkezik, éppen ezért választotta a nyílászáróinkat gyártó vállalat ezt a vasalat típust.