Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?
Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?

Mit tegyünk, ha megsérül a műanyag ablakban az üveg?

Sajnos minden háztartásban előfordulhat, hogy egy véletlen szerencsétlenségnek köszönhetően betörik az ablaküveg. A kisgyerekes családoknál erre még nagyobb az esély, hiszen a kicsik játék közben hajlamosak túlzásba esni, például a kezükben lévő tárgyat véletlenül eldobhatják, ami mondjuk egyenesen nekirepül az ablaknak és egy pillanat alatt betöri azt. Sőt, néha a szándékos rongálás is előfordulhat, például, amikor betörők akarnak bejutni egy ingatlanba.

A törött ablaküveg eléggé kellemetlen helyzetet teremt, főleg ha a káresemény az éjszaka folyamán történik, ugyanis ekkor senkit nem tudunk kihívni,hogy orvosolja a problémát. Mindez télen még nagyobb galibát okoz, hiszen a hűvös időben nem csak a tétlenségre vagyunk utalva, de az otthon fűtése is macerássá válhat.

Nézzük a konkrét lehetőségeket

Amennyiben betörésről, rablásról van szó, azonnal hívjuk ki a rendőrséget. Ez nem csak azért lényeges, hogy az elkövető minél előbb kézre kerüljön, hanem azért is, mert a biztosítótársaságoknak át kell nyújtanunk a rendőrségi jegyzőkönyv másolatát. Fontos, hogy amíg a rendőrök nem érnek ki, ne nyúljunk semmihez, nehogy befolyásoljuk vagy eltüntessük a bizonyítékokat.

A következő lépés, hogy felvegyük a kapcsolatot a biztosítóval és fényképeket is mellékeljünk a károkról. Amennyiben megfelelő biztosítást kötöttünk, a biztosító a későbbiekben megtéríti majd a költségeket. Ezt követően pedig igyekezzünk minél hamarabb felvenni a kapcsolatot egy üvegezővel, aki megjavítja a műanyag ablakot. Lehetőleg kérjünk be több ajánlatot, hiszen az árak egymástól eltérőek lehetnek. Ha a biztosító fizet, akkor kizárólag számlaképes szakembert keressünk, mivel a kifizetés a számla alapján történik, ezért a bizonylatot rövid időn belül juttassuk el a társaságnak.

A törött üveghez kizárólag vastag kesztyűben nyúljunk hozzá, rendkívül éles lehet, ami igencsak balesetveszélyes.

A műanyag ablaküveg repedése esetén ellenőrizzük, hogy elég erős maradt-e az üveg ahhoz, hogy egy ragasztószalaggal leragaszthassuk. A műveletet mindkét oldalról ajánlott elvégezni. A teljes üvegfelület törésénél pedig óvatosan szedjük ki a darabokat, ezt követően vegyünk egy mérőszalagot és mérjük le a területet. Ha lapul a műhelyben egy termetesebb funérlemez, akkor vágjunk ki belőle és biztosítsuk vele az ablakot. Ezáltal nyerünk egy kis időt arra, hogy a lehető legjobb szakembert keríthessük elő.

Ha olyan fokú sérülés következett be, amely az ablak mechanikai szerkezetét is tönkretette és cserére szorul az ablak, úgy ővebb információt a ablakcsere szolgáltatás weboldalunkon talál.