Menu


Ingyenes árajánlat

Bejelentkezés ingyenes árajánlatra

Szeretné, ha kockázatok és kötelezettségek nélkül felmérnénk ingatlanját? Menjen biztosra és éljen a lehetőséggel: Budapesten 2.000 ft, vidéken mindössze benzinköltségen kiszállunk, felmérjük ingatlanját és ingyenesen elkészítjük Önnek az árajánlatot is az Ön igényeinek és elvárásainak megfelelően, így Ön nyugodtan és alapos mérlegelést követően dönthet. Hívjon most vagy töltse ki az alábbi űrlapot!

Bővebben

Új energetikai előírások az építőiparban

Új energetikai előírások az építőiparban

Változások az építőiparban

Az új év új terveket szült? Építkezést vagy felújítást tervez idén megvalósítani? Mielőtt elkezdené ajánlott figyelmet fordítani az új épületek energiahatékonyságának paramétereire, mert a 2018-as év újabb szigorításokat hoz az építőiparba. Ugyanis a legutóbbi elemzések, melyek a lakóépületek hőátbocsátási értékeire irányultak, kimutatták, hogy a magyarországi épületek hőveszteségének viszonylag nagy százaléka, pontosabban 10-25 %-a a nyílászárók nem megfelelő hőszigetelésével magyarázható. A fennmaradó hányad a falak, a tetőszerkezet, a födém és a padló hőveszteségének számlájára írható. Éppen ennek a nagy mértékű hőveszteségnek a visszaszorítására, javítására szolgál a 2018-as év elején kibocsájtott kormányrendelet, mely azt hivatott előirányozni, hogy az új építésű házakra idéntől kiadott építési engedélyekben szerepeljenek olyan jellegű kitétek is, melyek arra vonatkoznak, hogy a lakóházak épületelemeinek energetikai vesztesége összességében kb. 40 %-kal csökkenjen a jelenlegi értékekhez képest. Az újonnan kiadott rendelet paraméterei azon új építésű házakra vonatkoznak, melyek tervezése vagy építése 2018. december 31. utánra tehető.

Összehasonlításképpen nézzük a 2017-es év végéig érvényben lévő határértékeket és a 2018-as év elejétől érvényes értékeket a nyílászárók hőátbocsátási értékeivel kapcsolatban:

Épületszerkezet A hőátbocsátási határérték a 2017. dec. 31-ig használatba vett U [W/m2K] A hőátbocsátási határérték 2018. jan. 1-től használatba vett U [W/m2K]
Fa vagy PVC keretszerkezetű nyílászáró (>0,5 m2) 1,60 1,15
Fém keretszerkezetű nyílászáró 2,00 1,40
Tetőfelülvilágító 2,50 1,70
Tetősík ablak 1,70 1,25

Megjegyzésképp az U érték ( W/m2K ) vagyis a hőátbocsátási határérték minél alacsonyabb, annál kedvezőbb a helyzet, mert azt jelenti, hogy annál magasabb az adott épület hőszigetelő képessége.

A vállalatunk által kínált nyílászárókra a következőképpen vetíthetők le a kibocsájtott rendelet követelményei:

Nyílászáró típus Hőátbocsátási érték
Gealan S IQ 8000, 6 légkamrás műanyag nyílászáró tokszerkezete Uf=1,40 W/m2K
Gealan S IQ 8000, 6 légkamrás műanyag nyílászáró 2 rétegű üvegezése Ug=1,10 W/m2K
Gealan S IQ 8000, 6 légkamrás műanyag nyílászáró 3 rétegű üvegezése Ug=0,7 W/m2K
Gealan S IQ 8000 Plus, 6 légkamrás műanyag nyílászáró tokszerkezete és 3 rétegű üvegezése Ug=0,97 W/m2K

A fenti összefüggés arra a megállapításra enged következtetni, hogy az általunk forgalmazott nyílászárók között is megtalálhatóak azok a típusok, amelyek megfelelnek az újonnan előírt elvárásoknak, követelményeknek. Így Önnek nem kerül sem idő-, sem energiaveszteségbe, hogy megfelelő hőszigetelésű nyílászárókat keressen, hisz nálunk megtalálja! További előnyökkel is jár ez Önnek, mivelhogy a későbbiekben sem kell amiatt aggódnia, hogy az épület szigetelése mit sem ér, mert a nyílászárókon keresztül távozik a hő bizonyos hányada és ezáltal nincs egyensúlyban az épület többi szerkezeti elemének a szigetelési képességével.

Ilyen probléma szóban sem jöhet!

Így Önnek nem kerül sem idő-, sem energiaveszteségbe, hogy megfelelő hőszigetelésű nyílászárókat keressen egy esetleges nyílászáró csere alkalmával, hisz nálunk megtalálja!